Hoornlessen

De hoorn
DeHoorn hoorn is een koperen blaasinstrument. Hij bestaat uit een lange buis die helemaal opgerold is en dat is maar goed ook, want helemaal uitgerold is hij bijna 4 meter lang!
De hoorn wordt bespeeld in symfonieorkesten, harmonie- en fanfareorkesten. Maar ook in kleinere kamermuziek ensembles is vaak een hoorn te vinden. Daarnaast is er veel solorepertoire voor de hoorn.
Veel componisten hebben zich laten inspireren door de mooie, warme klank van de hoorn. De klankkleur mogelijkheden van de hoorn zijn erg divers. Hij klinkt prachtig samen met strijkinstrumenten, maar ook heel mooi met houten blaasinstrumenten en andere koperen blaasinstrumenten. De componist Robert Schumann noemde de hoorn dan ook niet voor niets ‘de ziel van het orkest’!

Voor wie
De hoornles is zowel voor beginnende als gevorderde leerlingen. Iedereen is welkom om de hoorn te leren bespelen, weer op te pakken of zich verder te ontwikkelen.
Je kunt al op jonge leeftijd beginnen met hoorn spelen, er zijn zelfs speciale kinderhoorns op de markt. Wel is het aan te raden pas te beginnen met hoornles, nadat de voortanden gewisseld zijn.
Ook op latere leeftijd kun je nog prima beginnen met het leren bespelen van de hoorn.

Opbouw van de lessen
Omdat iedereen zijn eigen ontwikkeling heeft wordt de opbouw van de lessen op iedereen persoonlijk toegespitst.
Beginnende leerlingen leren spelenderwijs, stap voor stap, de hoorn te bespelen.
Er wordt muziek van veel verschillende stijlen gespeeld. Dit is leuk en afwisselend en het stimuleert de muzikaliteit.
Gevorderde leerlingen kunnen werken aan de uitbreiding van hun repertoire en verdieping van technische vaardigheden en muzikaliteit.
Omdat je hoornspelen uiteindelijk toch meestal samen met anderen doet, zal er ook veel aandacht zijn voor samenspel. Hoorn leren spelen op een ontspannen en leuke manier staat centraal.

Lesplaats, lesduur, lestijden en kosten
Ik geef hoornles aan de Muziekacademie Den Haag en bij BplusC in Leiden.
De lesduur, lesfrequentie en lestijd kunnen in onderling overleg afgesproken worden.
Neem, voor meer informatie over de mogelijkheden, tarieven of om een afspraak te maken voor een gratis proefles, contact met mij op.

Indien beschikbaar is er voor leerlingen die bij mij les hebben de mogelijkheid van mij een hoorn te huren. Neem voor meer informatie contact met mij op.

Door een andere baan stop ik helaas met het geven van hoornlessen. Heb je interesse in hoornles in Den Haag of Leiden, dan kun je je wel nog steeds opgeven voor hoornles bij de Muziekacademie Den Haag of bij BplusC in Leiden.